Labels

tricot (7) 10 in 2011 (6) rokjes (4) kleedjes (3) naailes (3) stoffen (3) give-away (2) reizen (2) tshirt (2) zuidmarkt (2) award (1) broek (1) hemdje (1) kussens (1) placemats (1) plastic fusing (1) riem (1) stempelen (1) toile ciree (1) vilt (1)

zondag 21 november 2010

Tricot wikkelkleedje en stoffenspektakel



Ha! Dat wikkelkleedje zou super gemakkelijk zijn en in één twee drie in mekaar steken! Ha!

Niet dus. Ik koos een heel dun, soepel tricootje... Aangenaam, zacht stofje, dat wel. Maar de naaimachine vond het meermaals nodig om dat stofje op te slokken, tot het helemaal vast zat! En dan maar hopen dat ge het niet kapot trekt... Op het patroon stodn vermeld dat het ontworpen is voor mensen van 1,68 m. Ik meet er 1,76m, dus ik hoorde het patroon op drie plaatsen door te knippen en te verlengen. Uiteindelijk heb ik er onderaan weer 10 cm afgedaan, want het was veels te lang! Soit, het heeft lang geduurd, maar het is af. Ik ben er niet helemaal tevreden van: de armsgaten zijn wat te diep en als ik het nog eens maak... stik ik heel dat wikkelding gewoon dicht! Dan zit dat ten minste altijd goed!




Ah en daar was eindelijk het stoffenspektakel. Al dagen had ik een lijstje in mijn hoofd. Sommige dingen niet gevonden (het tricotstofje met de chinese poppetjes, het tricootje met de soep ih rood, ...). Het bleef bij een beschaafde buit van 5 stofjes. Ben er al helemaal blij mee...


 • blauw tricot met bloemetjes voor een kleedje

 • lichtgrijs katoen met groene bloemetjes

 • blauw tricot met soep voor een soepjurk. omdat het niet altijd bloemetjes moeten zijn. en omdat ik mij niet ga aantrekken dat iedereen daar kinderkleren van maakt.

 • groen tricot met bloemetjes voor een rokje dacht ik, nu blijkt dat de verkoper me 1,5m gaf ipv 1m... dus misschien toch een kleedje?

 • blauw tricot met bolletjes voor een kleedje
Nu op zoek naar leuke patronen... en eerst nog een kleedje stikken dat ik al geknipt had...

6 opmerkingen:

 1. Ja die armsgaten vond ik ook te wijd. Maar ik maakte de eerste keer een maat te groot waardoor ik de zijnaden flink moest innemen en dus ook de armsgaten. Ik heb dat bij de twee volgende versies ook veranderd dan. En ik meet ook 1m75 en heb niks veranderd aan het patroon ;-) Ook heb ik de wikkel vooraan gewoon dichtgestikt, zonder lintjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh en goeie buit trouwens! Ik heb me sufgezocht hier op 't spektakel in Gent achter stippen- en soeptricot! Je hebt groot gelijk dat je dat voor jezelf gebruikt, ik wilde dat ook wel maar ik had maar een klein stukje, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het kleedje toch ook goed gelukt hoor! En ik ben helemaal weg van dat 'groene tricot met bloemetjes' stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar allez, ik ben nu al twee keer naar het stoffenspektakel geweest en ik vind dus nooit zulke leuke stofjes eh...
  mijn "buit" beperkt zich tot goedkope basics (effen/polkadotjes/voering)

  Echt een schoon kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen