Labels

tricot (7) 10 in 2011 (6) rokjes (4) kleedjes (3) naailes (3) stoffen (3) give-away (2) reizen (2) tshirt (2) zuidmarkt (2) award (1) broek (1) hemdje (1) kussens (1) placemats (1) plastic fusing (1) riem (1) stempelen (1) toile ciree (1) vilt (1)

zondag 1 augustus 2010

Stempelen op stof


Ik maakte een simpel tricot rokje, zelf bestempeld, met een zelfgesneden stempel :-) Nog es bedankt voor het stempel-cadeau zus! Ik kocht een stempelkussen geschikt voor textiel, zo lukte het zonder knoeien.

10 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik heb het hier ook klaar liggen. Stempels en de inkt maar ik geraak de laatste tijd maar niet aan naaien :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar heb je de stempel eigenlijk uit gesneden? Zo,n graveerblok of ergens anders uit? Was dat moeilijk? Ik heb een heel tijdje geleden zo'n graveerblok gekocht maar ik ben er nog niet aan toe gekomen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ lelieswereld: Ik kreeg een graveerblok en linomesjes van mijn zus. Ze komen van De Banier. Dat werkt heel handig. Als je zo'n kleine details wil snijden als het paardenbloempluisje dat ik maakte, kan je toch best eerst wat oefenen met een oude gom. Snij altijd weg van de kleine details die je maakt. Zo snij je niet in je werkstukje. Ik lijmde mijn stempel op een stukje hout, zodat hij makkelijker hanteerbaar is. Bij mij heeft het ook even geduurd voor ik een goed naai-stempel-projectje wist te bedenken. Maar een stempel snijden is echt niet zo moeilijk en je hebt snel resultaat! Doen gewoon :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai,mooie rok!
  De maat van de rits van de tutorial op mijn site maakt niet uit, als hij maar langer is dan de tas breed wordt (in mijn geval 32 cm.). Al heb je een rits van 50 cm, dat maakt niet uit, je knipt hem toch af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie rok!
  Heb je daar een patroon van of heb je dat zelf getekend?
  Wil ook eens een rok maken van tricot, maar ben nog niet echt een leuk patroon tegengekomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hey Sanne,
  het patroon komt uit de Knipmode v maart. Ik maakte hem eerder al met de drappage, zoals hij bedoeld is, maar hier liet ik die weg. Lekker eenvoudig! Misschien kan je de knipmode wel in de bib terugvinden?

  BeantwoordenVerwijderen